De Amazon Echo behoeft geen introductie omdat iedereen er bekend mee is. Consumenten hebben de afgelopen dagen echter talloze problemen met hun Amazon Echo-apparaten gemeld. Een van de meest voorkomende problemen die we hebben ontdekt, is echter dat de meeste mensen problemen hebben om verbinding te maken met wifi.

We ontdekten enkele tijdelijke oplossingen voor elk wifi-gerelateerd probleem na onderzoek en onderzoek. Lees deze tutorial dus helemaal tot het einde, want we hebben de zes beste remedies op een rij gezet die je ongetwijfeld zullen helpen bij het oplossen van elk wifi-gerelateerd probleem. Dus laten we dit feest beginnen.

Emazoo_f15bf22df84443c55d4c9fc76e8330d4.png

6 beste methoden om Amazon Echo WiFi-probleem op te lossen

Hier hebben we zes manieren gegeven waarmee u uw Amazon Echo probleemloos kunt repareren of verbinden met wifi. Laten we ze eens bekijken.

Methode 1: herstart WiFi-router en echo

Het eerste dat u moet doen, is controleren of uw wifi werkt. Als het werkt maar je nog steeds geen verbinding kunt maken met je Echo-apparaat, probeer dan deze stappen. Daarna raden we aan om uw Echo-apparaat opnieuw op te starten en uw wifi uit te schakelen. Controleer daarna nogmaals of het probleem is opgelost. Maak je geen zorgen als het wifi-probleem aanhoudt; we hebben alternatieve oplossingen die u kunt gebruiken om het snel op te lossen.

Methode 2: Verbind wifi op de juiste manier

Nu is het mogelijk dat je Echo geen verbinding kan maken met je wifi-netwerk vanwege een bedradingsprobleem. In dat geval moet je controleren of je wifi werkt. Controleer ook of alle draden die zijn verbonden met de router correct zijn geplaatst.

Methode 3: werk het wifi-wachtwoord bij

Als u uw wifi-wachtwoord niet hebt gewijzigd of bent vergeten uw gewijzigde wachtwoord op uw Echo-apparaat bij te werken, doe dit dan meteen, want dit is de meest voorkomende oorzaak van dit probleem. Om uw apparaat te beschermen tegen aanvallen van derden, raden we u aan het wifi-wachtwoord elke maand te wijzigen.

Methode 4: Opgeslagen wachtwoord op Amazon verwijderen

Als er een opgeslagen wachtwoord op uw Amazon is. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

  1. Start eerst de Amazon-website, navigeer naar uw naam en klik op
  2. Beheer uw inhoud en apparaten.
  3. Schakel nu over naar het tabblad Voorkeuren.
  4. Klik daarna op de Opgeslagen wifi-wachtwoorden en druk op de knop Verwijderen

Emazoo_90a35460cc8f547905256e51d6a0892d.png

Methode 5: Alexa-app bijwerken

Emazoo_944e488507e5ab252b0c8c7ae0e1fdf3.png

Heb je gecontroleerd of je Alexa-app up-to-date is? Zo niet, dan raden we u aan dat wel te doen. Veel consumenten hebben beweerd dat hun Echo-apparaat hierdoor geen verbinding kan maken met het wifi-netwerk. Daarom is het belangrijker om uw applicaties te behouden. Ga hiervoor naar de PlayStore of App Store en kijk of je Alexa-app updates beschikbaar heeft. Als dat het geval is, werk het dan meteen bij en kijk of het probleem is opgelost.

Methode 6: Routerinstellingen wijzigen

Als geen van de bovenstaande opties voor u werkt, raden we u aan de instellingen van uw router te wijzigen. Om dit te bereiken, volgt u de onderstaande stappen:

  1. Ga eerst naar de Windows-instellingen en klik op Netwerk en internet.
  2. Navigeer vervolgens naar de Status en plaats de muisaanwijzer op de hardware- en verbindingseigenschappen bekijken.
  3. Wijzig het vervolgens volgens uw behoeften.

Dus als je wifi geen verbinding kan maken met de Amazon Echo, zijn dit enkele oplossingen die je kunt proberen. We hopen dat u deze handleiding nuttig vond. Als u echter een andere manier weet om dit probleem op te lossen, deel deze dan in het opmerkingengedeelte.

Vermeld hier het gratis nummer voor gebruikers: Amazon bellen. Technische specialisten zijn altijd beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Voor Live Support zijn experts beschikbaar. Deskundigen staan 24 uur per dag, zeven dagen per week klaar om consumenten te helpen.